Na overleg met de gemeente Duffel werd beslist om het concept van de Run gedeeltelijk aan te passen, in functie van de verstrengde coronamaatregelen van 23 maart.

Het goede nieuws is dat de Run for Nature in Duffel kan doorgaan. Er werd dit weekend dan ook hard gewerkt aan de voorbereidingen van het parcours.

Het concept met tijdslots van 10 lopers per 10 minuten blijft behouden. Iedereen loopt op het door hem of haar gekozen startuur. Op die manier kunnen we een goede spreiding van de deelnemers garanderen.

Helaas mogen we geen bemande start en finish organiseren. Dit betekent dat er geen vestiaire, sanitair, drankpost en EHBO kunnen zijn. We zorgen wel voor een degelijk bewegwijzerd autovrij parcours van 6 km en 10km, en een ruime fiets- en autoparking vlak bij de start.

Iedereen loopt in overeenstemming met de geldende corona-maatregelen. (Volgens de huidige maatregelen kan je samen lopen in een groepje tot vier personen, met 1,5 meter afstand van elkaar).

We vragen iedereen om zijn vooraf gereserveerd tijdsslot te respecteren. Kom enkele  minuten voor je vertrekuur in loopkledij naar de start. Laat je spullen achter in je wagen of in je fietstas. We vragen dat iedereen na aankomst niet langer aanwezig blijft dan noodzakelijk.

Supporters blijven op afstand.

Indien door een nog verdere verstrenging van de corona-maatregelen het evenement toch niet kan doorgaan, dan krijg je de keuze om

  • je inschrijving te behouden voor de Run for Nature Duffel die we op een latere datum organiseren.
  • je inschrijvingsgeld om te zetten in een gift aan Natuurpunt
  • je inschrijvingsgeld te laten terugstorten.