Op zondag 7 mei 2023 tussen 9 en 12u organiseren we opnieuw een Run for Nature vanuit natuurgebied de Mosterdpot in Duffel.

Net zoals vorig jaar wordt het een gezellig evenement  met de nodige voorzieningen: kleedruimtes, sanitair en een bar om na te praten.

Iedereen start op het moment dat hem of haar best uitkomt tussen 9u en 12u.

Prijs bij voorinschrijving (tot en met donderdag 4 mei): €12, ter plaatse €15. Kinderen tot 12 jaar gratis.

Een recreatief loopevenement
Je loopt door verschillende natuurgebieden, zoals de Mosterdpot en de Goorbosbeekvallei. Alle parcours zijn autovrij en brengen je in de natuur ten oosten van de Nete: door het bos, langs het water, soms verhard, een stukje dijk, een beetje modder. Je kan kiezen uit een afstand van ongeveer 14 km, 10km of 6km.

Run for Nature is een recreatief loopevenement: er zijn geen rugnummers, er is geen tijdsopname. Iedereen loopt op zijn of haar tempo. Er is niet één winnaar, iedereen wint. Liefhebbers van Strava kunnen hun prestatie aan elkaar meten in de Strava-app.

Voor het goede doel De opbrengst van dit evenement gaat volledig naar de lokale afdeling van Natuurpunt: Natuurpunt Oude Spoorweg. Zij gebruikt die voor de aankoop, het aanplanten en het onderhoud van natuurgebieden in de regio Kontich-Waarloos-Duffel.

Met aandacht voor het milieu We geven geen rugnummers of polsbandjes. We proberen zo weinig mogelijk afval te produceren. De info-borden en de pijlen voor de bewegwijzering lenen we van Natuurpunt en zijn herbruikbaar. We moedigen iedereen aan om te voet, met de fiets of het openbaar vervoer te komen of met de auto te carpoolen.

Verzekering Alle deelnemers genieten van de sportverzekering aangeboden door Sport Vlaanderen. Details van de verzekeringspolis vindt u hier.